top of page

Ennek az extruziós keréknek a vizsgálatára azért került sor, hogy kiderítsük, mi volt az oka, hogy mind a nyolc kör keresztmetszetű reteszhorony ugyanazon pontján, ugyanolyan típusú repedés indult meg.

A vizsgálatból egyértelműen látszik, hogy az adott pontok környezetében az anyagfelület súlyosan sérült, számtalan repedés indult meg, amiből jellemzően hornyonként egy, a "legerősebb" fut végig. A tömörödésből és  a lesodródásból az látszik, hogy a retesz a felületen nyomás alatt elmozdult, valamint az, hogy ezt a nyomást ez az anyag az adott jellemzőkkel nem képes "megtartani", az adott pontokon a szerkezet megtömörödik, súlyosan sérül.

Véleményünk szerint a probléma oka a geometriai kialakításban van, a kör keresztmetszetű retesz elforgásra képes, a retesz funkcióból adódó, a kereket forgatni akaró nyíró igénybevétel nagy része a kör keresztmetszet miatt sugár irányú nyomássá válik és egy kis szakaszra koncentrálódik, mivel a retesz átmérője értelemszerűen valamivel kisebb a horony átmérőjénél.

bottom of page